085 - 21 00 575 info@dieetkunde.nl

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde.

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Door deze verscheidenheid aan problemen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling. De betrokkenheid van iedere zorgverlener is afhankelijk van de problemen die de patiënt ervaart.
Vanwege de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen is het van belang dat de zorgverleners specifiek deskundig zijn.
Daarnaast is het van belang dat de behandeling goed wordt afgestemd, wanneer de patiënt wordt behandeld door meerdere zorgverleners. De zorgverleners van DPS dieetkunde en waar nauw mee wordt samen gewerkt zijn allen aangesloten bij Parkinsonnet. Dit houd in dat ze speciaal geschoold zijn in het behandelen van parkinsonpatiënten en patiënten met atypische parkinsonismen.

DPS dieetkunde zit in Parkinsonnet ’t Gooi waarbij nauw wordt samengewerkt met de Atkinson verpleegkundige en Neurologen van o.a. ter Gooi Ziekenhuis. Daarnaast wordt er gewerkt met Logopedisten van Spreektaal logopedie, Ergotherapeuten van Gooi- en Omstreken en Douma Fysiotherapie alleen aangesloten bij Parkinsonnet het PECG (Paramedisch Expertise Centrum ’t Gooi).

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons op werkdagen bereiken via telefoon: 085 - 21 00 575 mail: info@dieetkunde.nl Maak een afspraak