Wat is een diëtist?
De specialist op het gebied van voeding
Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. U kunt bij de dietist van DPS Dieetkunde terecht voor begeleiding bij medische klachten zoals o.a. de ziekte van Parkinson, oncologische aandoeningen, een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes mellitus, voedselallergie, ondervoeding, overgewicht maar ook voor al uw voedingsvragen bij een gezond voeding- en eetpatroon.
De diëtist heeft niet alleen veel kennis van de invloed die het gedrag heeft op het voedingspatroon maar ook de realatie tussen voeding en medicatie.
De diëtist van DPS Dieetkunde bekijkt samen met u naar uw eetpatroon, persoonlijke omstandigheden en wensen waarna er een voedingsadvies op maat samen met u opgesteld kan worden.
Medische kennis en voeding
De combinatie van voeding en medische klachten maakt dat de diëtist niet alleen veel weet van eten, maar ook een grote medische kennis heeft. Op basis van die twee pijlers stelt de diëtist van DPS Dieetkunde een dieet met u samen. Een dieet is een voedingswijze die om medische redenen afwijkt van het normale voedingspatroon.
Een beschermde titel
De titel diëtist is een beschermde titel. Niet iedereen mag zomaar diëtist noemen. Daarvoor moet je de vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek‘ hebben afgerond. Daarnaast staan alle diëtisten van DPS Dieetkunde geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, waar zij elke vijf jaar aan bepaalde kwaliteitsnormen dienen te voldoen. Hierdoor is de diëtist verplicht zich bij- en na te scholen en daardoor altijd op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.
Gebonden aan medisch beroepsgeheim
De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie en privacy. Uw gegevens zullen altijd vertrouwelijk worden behandeld. Naast de diëtist zijn er ook mensen die onder de naam gewichtsconsulent of voedingsdeskundige voedingsadviezen geven. Houdt er rekening mee dat iedereen zich zo mag noemen en dat dit niet garant staat voor een goed advies of behandeling, laat staan voor een goede opleiding of bijscholing. Vraag altijd naar opleidingachtergrond of het opleidingniveau.