085 - 21 00 575 info@dieetkunde.nl
 

Kinderen en overgewicht

DPS dieetkunde biedt begeleiding voor kinderen met overgewicht.

Overgewicht is een probleem dat steeds meer voorkomt in Nederland. Bij jongens is het percentage inmiddels gestegen tot bijna 14 % en bij meisjes 15%. Overgewicht, en met name obesitas, kan tot vele gezondheidsproblemen leiden zoals een gestoorde suikerstofwisseling, verhoogde bloeddruk etc. Maar ook kunnen er psychosociale problemen ontstaan. 80% van de kinderen met overgewicht wordt in de toekomst een volwassenen met overgewicht en daarbij een grote kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en suikerziekte.

Heel jong, kleuter of bijna volwassen het is en blijft soms lastig om er grip op te krijgen. Wij hebben speciaal met De kinderkliniek spreekuren opgericht voor een doelgerichte en persoonlijke aanpak. De kinderspreekuren zijn inmiddels ook uitgebreid naar ons spreekuur in Hilversum en De Meern.

Kinderpanel
Inmiddels hebben we jaren ervaring met het werken met kinderen, hun ouders en omgeving en het helpen bij een gezondere leefwijzen bij overgewicht. Maar we missen de kinderen zelf en hun ideeën en inzichten. Om ook door de ogen van de kinderen te kunnen kijken en onze aanpak nog doelgerichter en dus een hogere slagingspercentage te krijgen zijn wij op zoek naar kinderen die hierin willen meedenken en werken.

Er wordt een kinderpanel opgericht in 2019 in Almere. Er is plek voor 8 kinderen tussen de leeftijd van 9-12 jaar. Wil jij in ons kinderpanel 2019?
Meld je dan met toestemming van je ouders aan via telefoonnummer 085 – 21 00 575 of stuur een bericht via ons e-mail adres info@dieetkunde.nl Maar je kunt je natuurlijk ook aanmelden via je eigen diëtist.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons op werkdagen bereiken via telefoon: 085 - 21 00 575 mail: info@dieetkunde.nl Maak een afspraak